Bel ons vandaag: +31 615323894

Over ons

Alles over Ons

heeft u interesse in onze technieken? Klik dan hier.

 • Wie zijn wij

  Op 1 oktober 1958 is de Judo Club Middelharnis opgericht door Lau Almekinders Na 58 jaar nam Lau het besluit om te stoppen en werd de club overgenomen door een groep enthousiaste mensen, na 2 jaar stopte een aantal van dit bestuur, en op 10 oktober 2018 werd er door de leden een nieuw bestuur gekozen, en op 28 november 2019 is in de leden vergadering een nieuwe penningmeester en op 21 maart 2022 is het volgende bestuur gekozen.

  Marcel DekkerVoorzitter

  Roeland DonSecretaris

  Linda van de WaartPenningmeester

  Bianca van RijnsbergenBestuurslid

  Johan VerteuBestuurslid

  Esther Huizer
  Vertrouwenspersoon
  oudewei 20
  Dirksland
  Tel 06-55532406

  Ook heeft de club leden van verdienste benoemd, dat zijn personen die zich bijzonder verdienstelijk voor de vereniging hebben gemaakt,
  het zijn:

  - Cor Pollemans in memoriam
  - Lau Almekinders
  - Piet van Alphen
  - Erna van Es
  - Jan Almekinders
  - Gert van der Velde
  - Bianca van Rijnsbergen
  - Chris Nieuwland

  Iedereen is welkom om bij ons een training bij te wonen op één van de locaties dit kan zonder afspraak te maken en is geheel vrijblijvend.

  De algemene voorwaarden en gedragsregels vindt u door er op te klikken.
  Judoclub Middelharnis bied judo aan op een recreatief niveau.

 • Ons doel

  Ons doel is om judo aan te bieden aan zowel jong als oud. Judo kan voor kinderen een belangrijk
  onderdeel zijn in hun ontwikkeling en motoriek. Kinderen leren voor zichzelf op te komen, ze leren in teamverband techniek,
  discipline en judo is goed om op conditie te blijven.


  Tweemaal per jaar organiseren we een judotoernooi waarbij we bevriende judoverenigingen uitnodigen.
  Deze judotoernooien zijn zowel voor beginners als gevorderden toegankelijk.

 • Onze methodes
Download het inschrijfformulier

Lid worden bij de Judobond?

klik dan hier

Over Judo

Op deze en de volgende pagina’s vindt u alles wat u weten wilt over judo. Of het nu gaat om de regels, de kleding voorschriften, de kleuren van de banden, de regel of de etiquette u vindt het hier. Judo is nl. een sport voor iedereen. Voor jong en oud. Zowel voor jongens als meisjes. Een goede judoleraar blijft zelf ook trainen en bijleren. De meeste leraren nemen daarom regelmatig nog een lesjes, gaan naar cursussen of gaan zelfs in een ander land trainen of deelnemen aan wedstrijden.

Judokleding De judosport wordt beoefend in speciale kleding. De technische leiding van J.C. Middelharnis geeft u graag advies bij de aanschaf van een judopak. Een judopak (judogi) bestaat uit een judojas (kimono) en judobroek (zubon). Het judopak moet van een sterke katoensoort zijn gemaakt of van een stof die daarop lijkt. Er mogen geen scheuren, gaten of losse naden in zitten. Een judopak moet wit, gebroken wit of blauw van kleur zijn. Een meisje of vrouw draagt onder de judojas een wit T-shirt met korte mouwen. Het judopak moet je stevig dichtmaken met een judoband (obi). Soms zijn er wel eens gebruikte judopakken te verkrijgen, maar dat is sterk afhankelijk van de juiste lichaamslengte. U kunt er vrijblijvend naar vragen.

Judoband Obi is de Japanse naam voor judoband. Dat is die lange katoenen sliert die een judoka om zijn middel draagt om de judojas gesloten te houden. Er zijn verschillende kleurenbanden, zodat je aan die kleur iemands judo-ervaring kunt zien. Hoe donkerder de kleur, des te beter je kunt judoën. De judobanden zijn wit, geel, oranje, groen, blauw, bruin, zwart en rood-wit geblokte band. Je kunt dit terug vinden in de judo graduatie. Aan elke band kunnen kleine stukjes band gezet worden. Deze heten slips. Deze slips zijn tussenstappen naar een volgende band. Door de verschillende banden heeft de judoka vaak een extra stimulans om te trainen. Maar een band zegt nog weinig over de wedstrijdervaring van de judoka. Door de verschillende banden heeft de judoka vaak een extra stimulans om te trainen. Een nieuwe kleur band betekent immers een niuewe waardering voor zijn prestaties op de mat.

Hoe maak je een platte knoop?

 1. Houd de band zo voor je buik, dat beide uiteinden rechts en links even lang zijn
 2. Breng beide uiteinden naar achteren om je rug en weer terug naar voren
 3. Kruis de uiteinden voor je buik links over rechts, het bovenste linkeruiteinde gaat nu onder beide windingen door
 4. Beide uiteinden worden weer kruislinks gelegd maar nu rechts over links, en je maakt een platte knoop.
 5. Beide uiteinden nu mooi ieder naar een kant.